Wees geen Binky! ZwemSportief!

Iedereen die lid is van een zwemvereniging kent misschien wel een Binky in zijn directe omgeving. Iemand uit je team die altijd meer durft dan de rest, zichzelf heel wat vindt, brutaal is of rotzooi maakt.

Hij vertoont onsportief gedrag, maakt rotzooi en verpest het plezier voor de rest. Maar hoe spreek je hem of haar daar op aan? Misschien ben je zelf ook wel eens een Binky!?

Met de Binky! campagne maken we ongewenst gedrag op en rond de zwembaden op een luchtige en laagdrempelige manier zichtbaar en bespreekbaar.

Verenigingen kunnen Binky! inzetten om het thema sportiviteit en respect bespreekbaar te maken bij hun jeugdleden. En het biedt ook de mogelijkheid om jeugdleden  op hun gedrag aan te spreken, door bijvoorbeeld te zeggen ‘wees geen Binky’ of ‘wie heeft hier Binky uitgehangen?’, ‘Stelletje Binkies.’

Binky van de maand

ZwemSportief! betekent ook met respect omgaan met materialen en de accommodatie. Vaak zien we dat na trainingen, wedstrijden en kampioenschappen de zwemzaal en de kleedkamers vol liggen met kleding, afval en etensresten. Wees geen Binky en gooi je eigen troep in de prullenbak.

Meldpunt:
Het Nationaal Platform Zwembaden/NRZ streeft - met de branche - naar een zwemklimaat zonder ongewenste intimiteiten en acht het belang dat ongewenste omgangsvorm, waaronder seksuele intimidatie wordt voorkomen en bestreden.

Het telefonisch meldpunt is te bereiken van maandag t/m vrijdag van 08:00-22:00 en op zaterdag van 12:00-16:00.
Telefonisch meldpunt: 0900-2025590 (€0,10 p/m)
Voor meer informatie: www.watisjouwgrens.nl

  • Kom zwemmen bij De Treffers!

    Gezelligheid, intensieve trainingen en een grote variatie aan zwemdisciplines voor jong en oud.

    Lid worden   De Treffers