Nieuws

Goede seizoenstart synchroonzwemsters

Woensdag 10 oktober 2018

Op zondag 7 oktober reisden de synchroonzwemsters van onze vereniging af naar Landgraaf in Limburg voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Onze vereniging nam het in deze techniekwedstrijd op tegen 12 andere verenigingen uit de Regio Zuid.

De wedstrijd, waarbij iedere deelneemster vier figuren zwemt die door een jury worden beoordeeld, begon met de aanloopcategorieën en de senioren.

In de categorie aanloop deden zeven meisjes van De Treffers mee. Op basishouding niveau zwommen Sandra van Koningsbrugge, Yentl Belzer, Nenna Dijkstra en Charlotte Benninga. Voor deze meisjes was het extra spannend, want zij zwommen voor het eerst een techniekwedstrijd. Alle vier hebben zij een mooi puntentotaal behaald en Charlotte (35 punten) en Yentl (33 punten) behaalden zelfs een eerste en tweede plaats. Op balletbeen niveau zwommen Ingrid van Koningsbrugge, Elise Schuurmans en Emily Pol. Ook zij behaalden alle drie een knap puntentotaal en dit leverde voor Emily (32 punten) de derde plaats op. Alle meisjes mochten een oorkonde mee naar huis nemen.

Op seniorenniveau was er goud voor Kim Deiman met een prachtig puntentotaal van 70.8288. Kim behaalde daarmee tevens een solo limiet voor de Nederlandse Kampioenschappen. In dezelfde categorie was er brons voor Cheryl Dul, één van onze andere ervaren zwemsters. Haar puntentotaal leverde een duet limiet op voor de NK. Nienke Vissers eindigde op de zesde plaats en behaalde voor de NK een ploeg limiet.

Daarna was het de beurt aan de zwemsters op Age 1 en Age 2 niveau.

Op Age 1 niveau behaalde Iris Menezes Droog een knappe tiende plaats. Iris zwom voor het eerst op dit niveau en zat met haar puntentotaal maar net onder de limiet voor de NK en het Age 1-diploma. Dat belooft veel voor de volgende wedstrijden. Mary-Ann van Grinsven, die vorig seizoen nog op Age 1 niveau zwom en onlangs werd geselecteerd voor Jong Oranje, doet dit seizoen mee in de categorie Age 2. Zij liet zien dat ze ook in deze hogere leeftijdscategorie goed uit de voeten kan, want haar puntentotaal leverde naast een vierde plaats, ook het Age 2-diploma op en een ruime limiet voor de NK. Net achter Mary-Ann eindigde Isa Verhoeven op de vijfde plaats. Ook haar puntentotaal was goed voor een NK-limiet.

De volgende competitiewedstrijd is op zondag 11 november.

  • Kom zwemmen bij De Treffers!

    Gezelligheid, intensieve trainingen en een grote variatie aan zwemdisciplines voor jong en oud.

    Lid worden   De Treffers