Nieuws

Nieuwsbrief synchroonzwemmen september 2019

Vrijdag 11 oktober 2019

Terugblik seizoen 2018-2019

De afdeling synchroonzwemmen kijkt terug op een mooi en geslaagd seizoen 2018-2019.

De vereniging heeft tijdens het seizoen twee keer een diplomasessie georganiseerd voor de aanloopniveaus. Er werd een behoorlijk aantal diploma’s gehaald (6x basishouding, 2x zeilboot en 4x balletbeen).

Tijdens de vier competitiewedstrijden techniek werden persoonlijke records gezwommen, (wedstrijd)diploma’s gehaald en meerdere zwemsters zwommen een limiet voor de Nederlandse Kampioenschappen. In de categorieën senioren (3x goud en 2x brons) en Age 2 (2x goud) werden medailles gewonnen. Ook op aanloopniveau werden goede punten gescoord en een aantal eerste, tweede en derde plaatsen.

In januari namen Kim Deiman, Nienke Vissers en Cheryl Dul deel aan de NK senioren en masters. Het duet van Kim en Nienke zwom op seniorenniveau naar de vijfde plaats. De solo’s van Kim eindigden op een vijfde (technische uitvoering) en zevende (vrije uitvoering) plaats. Cheryl won op masters niveau een zilveren medaille in de categorie 25 tot 29 jaar.

In maart en april vonden de Regiokampioenschappen Zuid plaats. Mary-Ann van Grinsven en Kim Deiman werden regiokampioene techniek in de categorieën Age 2 respectievelijk senioren. Tijdens de uitvoeringenwedstrijd mocht onze vereniging nog vaker naar het podium. Er was brons voor het Age 1 duet van Iris Menezes Droog en Tessa van den Eventuin en goud voor de solo van Mary-Ann, de solo van Kim en ook voor het duet van Kim, Nienke Vissers en reserve Phaedra van den Nieuwendijk was er goud.

In juni mochten Iris Menezes Droog, Mary-Ann van Grinsven en Isa Verhoeven deelnemen aan de Synchro Beat (NK tot 15 jaar). De techniekwedstrijd was voor hen alle drie een mooie ervaring en Mary-Ann kreeg de eer om daarnaast haar solo uitvoering te laten zien aan het publiek.

Ook de recreatieve uitvoeringenwedstrijd stond in juni op de agenda. Deze wedstrijd is voor zwemsters die niet deelnemen aan de Regiokampioenschappen Zuid en namens onze vereniging zwommen twee aanloopgroepen (basishouding/zeilboot en balletbeen/spagaat) een uitvoering.

Het seizoen werd op 30 juni traditioneel afgesloten met het jaarlijkse synchroonzwemgala. Ook dit jaar is er weer een mooie show neergezet. Alle zwemsters, jong en oud, mochten hun uitvoering laten zien aan het publiek. De tribunes zaten goed vol en de zwemsters hebben genoten.

Vooruitblik seizoen 2019-2020

De commissie zal er dit seizoen iets anders uit gaan zien. In verband met het vertrek van Angelie Bink en het zwangerschapsverlof van José van Alem zijn Simone Leenders en Hilda Pol-Wildeman toegevoegd aan de commissie. Simone heeft recent de taak van voorzitter op zich genomen. Deze plek was vacant sinds het vertrek van Sander Pol in april.

Om meer gediplomeerde trainsters aan het zwembad te hebben en om het niveau van de trainingen te verhogen, gaan vier trainsters de trainerscursus synchroonzwemmen niveau 2 volgen.

Het nieuwe seizoen is in ieder geval goed begonnen, want in het openingsweekend gingen de synchroonzwemsters op kamp. Het thema was sprookjes en er stonden leuke activiteiten op het programma, zoals een speurtocht, een bonte avond en natuurlijk synchroonzwemmen. De zwemsters mochten in groepjes een uitvoering bedenken op Efteling-muziek, bijvoorbeeld van De Indische Waterlelies. Het was mooi om te zien hoe goed er werd samengewerkt en de uitvoeringen waren hartstikke leuk. Alle zwemsters en begeleiders hebben genoten van een geweldig kamp.

Op 6 oktober staat de eerste competitiewedstrijd techniek op de agenda en deze zal worden georganiseerd door onze vereniging. Gedurende het seizoen zullen nog vier competitiewedstrijden worden gezwommen. Ook zal weer worden deelgenomen aan de Regiokampioenschappen Zuid. De afdeling hoopt dat een aantal zwemsters een limiet haalt voor de NK. Op dit vlak ligt er een uitdaging voor de vereniging, omdat drie op hoog niveau presterende zwemsters (Kim Deiman, Nienke Vissers en Mary-Ann van Grinsven) ervoor hebben gekozen een nieuw avontuur aan te gaan bij andere verenigingen.

Ook de jongste synchroonzwemsters hebben de aandacht. De afdeling hoopt weer een behoorlijk aantal diploma’s te kunnen uitreiken. Om wedstrijdervaring op te doen zullen zij meedoen aan enkele techniekwedstrijden en ook de recreatieve uitvoeringenwedstrijd staat voor deze groep weer op de agenda.

De afdeling synchroonzwemmen kijkt uit naar een leuk nieuw seizoen!

  • Kom zwemmen bij De Treffers!

    Gezelligheid, intensieve trainingen en een grote variatie aan zwemdisciplines voor jong en oud.

    Lid worden   De Treffers