De Treffers

Historie

Zwem- en polovereniging De Treffers kent een lange geschiedenis. In 2018 bestond de vereniging al weer 50 jaar! In al die jaren heeft de vereniging vele hoogtepunten en een aantal dieptepunten meegemaakt.

Het begon allemaal in 1968 toen het buitenbad Kwekkelstijn geopend werd. Nog datzelfde jaar (25 augustus) is de vereniging is opgericht door een paar enthousiaste zwemmers die graag waterpolo wilden spelen, maar al snel door hadden dat het dan wel heel handig is als je ook zwemmers kunt opleiden voor het A-diploma en verder. Die A opleiding vond plaats in het bad van Mariaoord. De overige trainingen waren in het buitenbad Kwekkelstijn en in het Brabantbad (binnenbad) in ’s-Hertogenbosch.

In 1978 ging het binnenbad Kwekkelstijn open en werd dat ons thuishonk. Toen het bad van Mariaoord gesloten werd, verhuisde ook de A-opleiding naar Kwekkelstijn.

De vereniging kende al in de 70-er jaren al een tak synchroonzwemmen (dat toen kunstzwemmen heette), een tak wedstrijdzwemmen (met nog Brabantse kampioenschappen in buitenbaden!), een tak waterpolo en een tak opleidingen voor alle bestaande zwemdiploma’s.

Het blad De Zwemstem zorgde voor de onderlinge communicatie. Nu is digitale nieuwsvoorziening, waaronder de website, de bron van informatie voor alle leden en niet leden.

In de loop der jaren hebben verschillende poloteams een kampioenschap behaald, hebben zwemmers geschitterd op de Brabantse kampioenschappen, hebben we veel geweldige shows gezien van de synchroonzwemsters en heeft de vereniging heel veel zwemmers en zwemsters opgeleid. Eén daarvan de latere wereldkampioen op de 200 m. vrije slag Annemarie Verstappen.

En de kinderen van toen zijn de ouders van de kinderen die nu in opleiding zijn, die nu wedstrijdzwemmen. Binnen Rosmalen is De Treffers al jaren lang een begrip.

Alles bij elkaar een mooie club die in staat is om het hoofd boven water te houden in moeilijke tijden. Meer dan de moeite waard om samen hard aan te trekken en verder uit te bouwen naar een sterke en stabiele vereniging. Wij hebben dan ook ons 50-jarig jubileum in 2018 op gepaste wijze gevierd !!

  • Kom zwemmen bij De Treffers!

    Gezelligheid, intensieve trainingen en een grote variatie aan zwemdisciplines voor jong en oud.

    Lid worden   De Treffers