Wedstrijden

De Swimkick

Swimkick zijn beginnende zwemmers die het Zwem ABC hebben afgerond en graag wedstrijden willen zwemmen. Zij komen op de trainingen om de slagen aan te leren en te verbeteren. Deze jonge zwemmers kunnen meedoen aan de Swimkick wedstrijden. Het is vooral belangrijk dat kinderen plezier krijgen in deze wedstrijden. 

De minioren

De minioren zwemmen al een tijdje mee en hebben een aantal keer mee gedaan aan de Swimkick wedstrijden. Van deze zwemmers wordt verwacht dat ze de wedstrijdslagen beheersen op een wedstrijd. De minioren kunnen zich kwalificeren voor de minioren kringfinales. De beste 18 van Noord-Brabant mogen daaraan mee doen. 

De wedstrijdgroep

De wedstrijdgroep traint voor hun conditie en verbeteren hun techniek tijdens de trainingen. Deze zwemmers zwemmen verplicht in de competitie. Als deze zwemmers een limiet halen, dan mogen ze mee doen aan de Brabantse Kampioenschappen. Een limiet is een tijd die gezwommen dient te worden om mee te mogen doen aan een kampioenschap. Het aantal wedstrijden van de wedstrijdgroep valt overigens reuze mee: de competitie van het wedstrijdzwemmen telt slechts 5 competitiewedstrijden het seizoen. 

De masters

Oud wedstrijdzwemmers of ouders die graag willen zwemmen maar niet verplicht willen wedstrijdzwemmen. Tijdens de trainingen wordt er gewerkt aan de conditie en aan de techniek. De masters hebben de keus om wedstrijden te zwemmen. 

Startnummer

Als wij vinden dat kinderen zover zijn dat zij mee kunnen naar een wedstrijd vragen wij een startnummer aan. Dat is een persoonlijk nummer waarmee je wedstrijden kunt zwemmen.

Wedstrijdinschrijvingen.

De hoofdtrainer maakt de inschrijvingen voor wedstrijden. De hoofdtrainer bepaalt wanneer je wel en geen wedstrijden doet. Bijvoorbeeld Je krijgt dat vooraf te horen en een uitnodiging voor de volgende wedstrijd volgt. Je moet dus elke week op de website kijken. Daarop staat de inschrijving voor de wedstrijd. Ook kun je daar lezen waar de wedstrijd is, hoe laat we verzamelen, inzwemtijden, etc.

  • Kom zwemmen bij De Treffers!

    Gezelligheid, intensieve trainingen en een grote variatie aan zwemdisciplines voor jong en oud.

    Lid worden   De Treffers