Synchroonzwemmen

Synchroonzwemmen is een sport waarbij zwemmen, turnen en dansen worden gecombineerd. Je leert mooie figuren zwemmen en uitvoeringen op muziek. Dat kan solo, in een duet of in een groep.

Bij De Treffers zwemmen ongeveer 40 meiden, verdeeld over 7 groepen. De groepen zijn ingedeeld op niveau en leeftijd. Als je start met synchroonzwemmen begin je op aanloopniveau. Momenteel zijn er drie aanloopgroepen. Verder is er een groep Age 1 (tot en met 12 jaar), Age 2 (tot en met 15 jaar), Junioren (tot en met 18 jaar) en Senioren (vanaf 18 jaar).

Op aanloopniveau zijn 5 diploma’s (basishouding, zeilboot, balletbeen, spagaat en barracuda) te behalen en ook bij de andere niveaus (tot en met Senioren) hoort een diploma.

Er worden wedstrijden gezwommen. Dit zijn technische wedstrijden, waarbij je figuren zwemt die worden beoordeeld door een jury, en uitvoeringenwedstrijden op muziek.

Bij onze vereniging kun je synchroonzwemmen op recreatief niveau, maar er zijn ook meisjes die naar de Nederlandse Kampioenschappen gaan. 

Naast de reguliere trainingen en wedstrijden worden ook andere activiteiten georganiseerd, zoals een kampweekend, een vriendinnentraining en een eindejaarsfeest. Het hoogtepunt van het jaar is het synchroonzwemgala in ons thuiszwembad. Alle meiden krijgen dan prachtige badpakken aan en zwemmen hun uitvoeringen op muziek.

Heb je zwemdiploma B en lijkt het je leuk om te gaan synchroonzwemmen, dan ben je van harte welkom. Je kunt je aanmelden via de website. Wil je liever eerst een proeftraining volgen? Dat kan natuurlijk ook. Stuur dan een e-mail aan synchroonzwemmendetreffers@gmail.com.

Wil je liever een andere zwemsport beoefenen? Je kunt ook kiezen voor wedstrijdzwemmen of waterpolo. We zien je graag bij De Treffers.

  • Kom zwemmen bij De Treffers!

    Gezelligheid, intensieve trainingen en een grote variatie aan zwemdisciplines voor jong en oud.

    Lid worden   De Treffers