Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen

Je staat op het startblok. Een paar seconden is het doodstil. Dan: een fluitsignaal. Je duikt zo ver mogelijk. Je zwemt zo hard als je kan. Als je de kant aantikt staat iedereen te juichen! Een wedstrijd winnen geeft een geweldig gevoel. Maar daar moet je eerst veel voor oefenen. Oefenen doen we door te trainen op zwemtechniek en conditie. Zo helpen we je steeds iets beter te worden, zodat je telkens weer je eigen grens iets weet op te schuiven. Naast hard trainen is het natuurlijk ook gewoon heel gezellig met de andere zwemmers in en rond het zwembad.

Proefles

Wil je weten wat wedstrijdzwemmen is, mag je vier keer meedoen met de training. Dit moet altijd in overleg met de train(st)ers. Na vier keer meetrainen wordt door de train(st)ers bepaald of je mee kunt doen in de wedstrijdgroep. Meetrainen bij de wedstrijdploeg betekent tevens meedoen aan Minoren- c.q. competitiewedstrijden.

Masters

Zie senioren.

Competitie D1 klasse

We komen dit seizoen uit in de D1 Klasse samen met een aantal andere verenigingen. Er worden 5 wedstrijden gezwommen, de puntentelling telt voor de vereniging. Deze puntentelling wordt meegenomen in een telling, die geldt voor heel Brabant. 

Wist je dat...

Onze vereniging ooit een wereldkampioene zwemmen heeft opgeleid!! Ja zeker, Annemarie Verstappen is in een ver verleden bij De Treffers van de startblokken gesprongen! De vraag is nu: Word jij het volgende talent van onze vereniging??

Overtuigd?

Zo ja, meld je dan aan en doe lekker mee. Maar ook als je het nog niet zo zeker weet, kom je gewoon een paar keer meetrainen om te kijken of je het leuk vindt en of je lid wilt worden. Onze club kent ook leuke evenementen zoals een kampweekend, clubkampioenschappen, eindejaarsfeest en veel meer andere leuke activiteiten. Het is dus een echte club. Heb je vragen of wil je je aanmelden voor de proeftrainingen, dan kun je via het contactformurlier een mail sturen.

Toch geen zin in wedstrijdzwemmen, maar wil je toch iets in het water doen? Dat kan ook natuurlijk ook. Denk dan eens aan waterpolo of synchroonzwemmen. In elk geval tot ziens bij De Treffers!

 

  • Kom zwemmen bij De Treffers!

    Gezelligheid, intensieve trainingen en een grote variatie aan zwemdisciplines voor jong en oud.

    Lid worden   De Treffers