ABC Pakketzwemmen

Zwemmen?... Dat doe je natuurlijk bij De Treffers!

Plezier maken in en om het water is heerlijk! Kinderen hebben het al snel naar hun zin als er water in de buurt is. Wij vinden het leuk om uw kind zwemmen te leren. Net als de kinderen zijn onze enthousiaste, kundige trainers echte waterratten die houden van water!

De Treffers staat voor kwaliteit!

In de wijde omgeving staat de zwemopleiding van De Treffers bekend om de goede kwaliteit van onze zwemlessen en dat willen we graag zo houden! Bij ons zet uw kind de eerste stappen naar een zwemveilige toekomst vol “aquafun”!

De Treffers is daarom al jarenlang Licentiehouder Nationale  Zwemdiploma's. Dit betekent dat we zwemles aanbieden en zwemdiploma's uitgeven die voldoen aan criteria zoals deze door de Nationale Norm Zwemveiligheid vastgesteld zijn. Elk jaar wordt onze zwemopleiding onafhankelijk getoetst door de stichting  Nationale Raad Zwemveilgheid.

 

Zo weet u als ouder/verzorger zeker dat de zwemlessen en het zwemdiploma voldoen aan de meest recente kwaliteitscriteria en leg je de basis voor een leven lang zwemplezier en –veiligheid.

Wat betekent dit voor u als ouder/verzorger in de praktijk ?
 
 1. Gediplomeerde en gekwalificeerde zwemonderwijzers, zodat uw kind in veilige handen is en met plezier naar zwemles gaat. Zo werken onze zwemonderwijzers volgens de Gedragscode Zwembranche, hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en blijven bijgeschoold.

 2. Uw kind ontvangt de Nationale Zwemdiploma’s A, B en C. Met het behalen van het Nationaal Zwemdiploma C voldoet uw kind aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. Deze officiële diploma’s worden bijvoorbeeld erkend door brandweer, politie en sportopleidingen voor de uitoefening van verschillende beroepen.
   
 3. De Treffers hanteert een helder beschreven zwemlesmethode. Tijdens de zwemles wordt u als ouder ook goed op de hoogte gehouden van de vorderingen van uw kind.
   
 4. Een constante kwaliteit van onze zwemopleiding, geborgd door een onafhankelijke jaarlijkse controle en toetsmomenten bij het diplomazwemmen.

Dus: kies bewust en ga voor zekerheid.


ABC Pakketzwemmen – Zwemveilig voor een vaste prijs

Het Zwem ABC bestaat uit een ononderbroken opleiding met drie diploma's. Diploma A en B zijn als het ware opstapjes en met het C-Diploma wordt de opleiding afgerond.


Tijdens de lessen zal het individuele leerproces van het kind nauwlettend in de gaten worden gehouden. Hierdoor kan direct worden ingespeeld op de behoefte van het kind. Elk kind krijgt de gelegenheid op zijn/haar tempo de vaardigheden van het zwemmen onder de knie te krijgen zonder dat u daarvoor meer gaat betalen.

Kinderen die het Zwem ABC hebben voltooid, zijn zwemveilig en vaardig genoeg om op een verantwoorde wijze te genieten van de vele vormen van vrijetijdsbesteding in- op- onder- en aan het water.

 

Nationaal Zwemdiploma A, B, en C - Dan zit je goed!

Wat kun je met je Nationaal Zwemdiploma A, B en C en waar ben je veilig ?

De Nationale Raad Zwemveiligheid heeft niveaus van zwemvaardigheid gekoppeld aan Nationale Zwemdiploma's. Je voldoet pas aan de Nationale Norm Zwemveiligheid bij zwemdiploma C. De Nationale Zwemdiploma's A en B zijn daarbij tussenstappen. Deze niveaus sluiten aan op hoe zwemwater in Nederland is ingericht.

In de onderstaande video volgen we kinderen die het Zwem-ABC halen. Wilt u nog meer informatie ? Kijk dan op : alles over zwemles.nl


 

Wat leren uw kinderen tijdens de opleiding?

De opgeroepen kinderen starten eerst in de groep watergewenning. Zij komen dan één keer per week een half uur "zwemmen". 

In deze lessen proberen wij de kinderen watervrij te maken en we leren ze het drijven aan. Tijdens watergewenning leren de kinderen wat water met hun lichaam doet zodat ze zich op hun gemak voelen om spelenderwijs de eerste vaardigheden van het zwemmen aan te leren. Dit is een hele belangrijke periode omdat hierin de basis wordt gelegd voor het leren zwemmen. 

Wij leren de kinderen allerlei vaardigheden zoals op verschillende manieren te water gaan, het onder water zijn en - oriënteren. Tevens komt het draaien in het water aan de orde en is er aandacht voor de ademhaling. Kinderen leren zo het water kennen en zich er prettig in voelen.

Veel oefeningen worden in spelvorm aangeboden, waarbij ieder spel een eigen bedoeling heeft. Onze trainers stappen in de belevingswereld van het kind en zij geven de lessen op een ontspannen speelse manier omdat dit voor jonge kinderen de beste en tevens leukste manier is om iets te leren. 

Na deze periode van watervrij maken is het tijd voor de volgende fase, namelijk de vier zwemslagen: 

 • Schoolslag
 • Enkelvoudige rugslag
 • Rugcrawl
 • Borstcrawl

De laatste twee zijn kennismakingsslagen en worden bij ieder diploma moeilijker. Ook de zwemslagen worden de kinderen aangeleerd op een manier die past bij hun leeftijd en belevingswereld. De vaardigheden worden op verschillende manieren herhaald en de vorderingen van ieder kind worden nauwlettend gevolgd.

Behalve aan de zwemslagen blijven we ook aandacht besteden aan allerlei oefeningen in diep water, zoals op verschillende manieren te water gaan, onder water zwemmen, oriënteren onder water, klimmen en klauteren op de kant en op een vlot maar ook leren ze om naar de bodem te zinken en te reageren op onverwachte situaties in, op en om het water.

Wat zijn de lestijden?

Watergewenning
Groep 1: zaterdag 09:15-09:45 uur
Groep 2: zaterdag 09:45-10:15 uur
Groep 3: zaterdag 10:15-10:45 uur

A-diploma
Groep 1: maandag 18:00-18:30 en zaterdag 07:30-08:00 uur
Groep 2: maandag 18:30-19:00 en zaterdag 08:00-08:30 uur
Groep 3: maandag 19:00-19:30 en zaterdag 08:30-09:00 uur
 
B-diploma
Groep 1: vrijdag 18:00-18:30 en zaterdag 09:00-09:30 uur
Groep 2: vrijdag 18:00-18:30 en zaterdag 09:30-10:00 uur
 
C-diploma
Groep 1: vrijdag 18:30-19:00 en zaterdag 10:00-10:30 uur
Groep 2: vrijdag 18:30-19:00 en zaterdag 10:30-11:00 uur

Wat zijn de kosten?

De kosten van het ABC Pakketzwemmen bedragen € 725. Dit is inclusief de kosten van administratie, zwemlessen en zwemdiploma's (excl. inschrijfgeld).

Dit bedrag wordt regelmatig geindexeerd. Dit betekent dat de start c.q de 1e les van het pakketzwemmen bepalend is voor de dan geldende actuele pakketprijs dan wel de basis is voor de te incasseren bedragen.

De incassering zal met uw toestemming in 7 termijnen (3-maandelijkse perioden) van het door u opgegeven bankrekeningnummer worden afgeschreven. De afschrijving zal omstreeks de 26e van de maand voorafgaande aan de lesperiode plaatsvinden. 

Bij Algemene voorwaarden vindt u een link met de overige voorwaarden van het ABC Pakketzwemmen.

Wat zijn de kledingeisen ?

Bij watergewenning vragen we kinderen elke les een shirt met korte of lange mouwen aan te doen, geen hemdje o.i.d. en het liefst van katoen of gewoon t-shirt stof en geen uv-shirtje. 

Voor A B en C geldt dat zij door de weeks alleen in badkleding zwemmen en elke zaterdagles is met kleren aan:
Bij A zullen kinderen de kledingeisen opbouwen:
In ondiep (1e badje A) - alleen een shirt met lange mouwen
In half diep (2e badje A) - shirt met lange mouwen, lange broek met knoop en rits (dus geen legging/tregging/jogging/pyjamabroek o.i.d, ook is een skinny jeans niet zo prettig zwemmen).
In diep 1 (3e badje A) - shirt met lange mouwen, lange broek met knoop en rits en waterschoenen die zinken mogen maar zijn nog niet verplicht.
In diep 2 (4e badje A) - shirt met lange mouwen, lange broek met knoop en rits en waterschoenen die zinken. 

Bij B zijn de kledingeisen gelijk aan die van A diep 2. 

Bij C zijn de kledingeisen gelijk aan die van A en B maar komt er ook een regenjas bij (zonder capuchon). 

Wanneer en hoe kunt u zich inschrijven?

U kunt zich inschrijven via het inschrijfformulier. De inschrijfkosten bedragen eenmalig € 25,00.

Op dit moment is de wachtlijst aardig opgelopen door alle sluitingen vanwege de corona-maatregelen, hierdoor bedraagt de wachttijd op dit moment ongeveer ruim een jaar. Schrijf daarom tijdig in! 

Hoe gaat het verder als u ingeschreven bent?

Zodra de aanmelding van uw kind bij de ledenadministratie is ontvangen, krijgt u daarvan een bevestiging. 
Gezien de sociaal-emotionele en de motorische ontwikkeling beginnen wij met kinderen uit te nodigen vanaf 5 jaar. Mocht er nog plek vrij zijn nadat alle 5-jarigen ingedeeld zijn, dan worden er ook kinderen uitgenodigd die jonger zijn maar niet jonger dan 4,5 jaar.   

Een kind jonger dan 5 jaar kan uiteraard al wel op de wachtlijst geplaatst worden zodat zij verzekerd zijn van een plekje als ze de leeftijd voor de zwemles hebben bereikt.

Kort voor aanvang van de zwemlessen wordt u uitgenodigd voor de informatiebijeenkomst. Hier ontvangt u informatie omtrent de vereniging, de zwemopleiding en ook is er gelegenheid om een kijkje te nemen in de kleedruimten en het zwembad waar de lessen gegeven worden. Uiteraard kunt u hier ook al uw vragen kwijt.

Tijdens elke periode organiseren wij een “kijkles” en een “meezwemles”. Dit zijn erg leuke lessen omdat de kinderen erg trots zijn op wat ze allemaal al geleerd hebben. Ook kunt u tijdens deze lessen eventuele vragen stellen aan de trainers. Zij staan u graag te woord.

Wanneer de opleiding al wat vordert en uw kind aan het oefenen is voor het B of C diploma zullen tijdens deze lessen ook regelmatig oefeningen gedaan worden die terugkomen tijdens de trainingen van onze overige disciplines zodat de kinderen kennis kunnen maken met bijvoorbeeld waterpolo, synchroon zwemmen en wedstrijdzwemmen. Deze lessen worden door de kinderen enorm gewaardeerd en ook tijdens deze mini-clinics worden de diploma-eisen niet uit het oog verloren. 

Foto's en video's 

Wij willen u vragen om tijdens de lessen geen foto's of video's te maken. Ook niet als dit alleen van uw eigen kind is. Dit kunnen wij vanaf de andere kant van het scherm/raam niet zien en er kunnen ook andere kinderen of trainers op staan. Vanwege de privicy van onze vrijwillige trainers en die van de andere kindjes willen we vragen; mocht u graag een keer een foto willen nemen van uw zoon/dochter, vraag dit dan even aan de trainster(s) zodat zij hier een geschikte plek& moment voor kunnen vinden. 

Vragen?

Indien uw kind elders al een deel van het Zwem ABC heeft gehaald en u wilt de opleiding voltooien bij De Treffers of u heeft andere vragen neemt u dan contact op met onze Ledenadmnistratie: leden@detreffersrosmalen.nl

En na het ABC?

Als kinderen besluiten dat ze, na het behalen van het C-diploma, nog meer vaardigheden willen leren, kunnen ze binnen onze vereniging alle kanten op. Ze kunnen verder zwemmen voor hun diploma zwemvaardigheid 1,2 en 3.

Wat kun je nog meer bij de Treffers: 

 • Kom zwemmen bij De Treffers!

  Gezelligheid, intensieve trainingen en een grote variatie aan zwemdisciplines voor jong en oud.

  Lid worden   De Treffers