Wedstrijden

Technische wedstrijden

Als je aan een wedstrijd meedoet krijg je altijd, ruim van tevoren, een ‘wedstrijdbrief’ waarin staat uitgelegd waar we heengaan en wat je mee moet nemen. Voor een wedstrijd verzamelen we met zijn allen bij zwembad Kwekkelstijn en wordt je ingedeeld in een auto. Eenmaal aangekomen bij het zwembad zul je door trainsters en vrijwilligers van de Treffers begeleid worden naar de kleedkamers.

Als je je badpak aan hebt kun je even inzwemmen om warm te worden en wat laatste oefeningen te doen. Daarna wordt je met je groepje door de zwemzaal begeleid door je ‘ploegleider’. Op verschillende punten in het zwembad zit een jury. Voor deze jury laat je je figuur zien en krijg je van de jury je punten te zien. Als iedereen klaar is, ga je douchen en omkleden. Hierna volgt de uitslag (vaak in de sportkantine) .

Uitvoeringenwedstrijd

Op een uitvoeringenwedstrijd zwem je, zoals het woord al zegt, je uitvoering op muziek. Ook voor deze wedstrijd krijg je een wedstrijdbrief en verzamel je bij het zwembad. Bij het zwembad wordt:

  1. Je haar iword in een knot gedraaid,
  2.  Krijg je gelatine in je haar om het stevig vast te zetten,
  3. Je krijgt ook make-up op,
  4. Een haarstukje in.

Dan wordt je ingedeeld in een auto en ga je naar het zwembad. Hier wordt je door de trainsters en vrijwilligers van de Treffers begeleid en kun je in je zwarte badpak even inzwemmen om je uitvoering nog een paar keer te oefenen. Daarna krijg je een showbadpak aan en gaan we met zijn allen in de zwemzaal kijken naar de uitvoeringen. Als je zelf met je groepje aan de beurt bent om te zwemmen, wordt je door de ploegleiding meegenomen naar de plek waar je het water in mag. Als je klaar bent met zwemmen, ga je met je groepje op de kant staan en krijg je je punten te horen. Als iedereen van onze vereniging gezwommen heeft en de uitslag bekend is, gaan we omkleden en naar huis.

Interkringwedstrijden

De Interkringwedstrijden vinden veelal buiten de provincie plaats, wat betekent dat er door de ouders die dan moeten rijden meer kilometers en dus ook hogere kosten moeten worden gemaakt. Voor deze wedstrijden vragen wij van de deelneemsters een bijdrage voor degene die moet rijden. De hoogte van de bijdrage is afhankelijk van het aantal kilometers en wordt tezijnertijd op de uitnodiging vermeld. Gelieve dit bedrag op de dag van de wedstrijd mee te nemen.

  • Kom zwemmen bij De Treffers!

    Gezelligheid, intensieve trainingen en een grote variatie aan zwemdisciplines voor jong en oud.

    Lid worden   De Treffers