Watergewenning

Watergewenning

De opgeroepen kinderen starten eerst in de groep watergewenning. Zij komen dan één keer per week een half uur "zwemmen". 
In deze lessen proberen wij de kinderen watervrij te maken en we leren ze het drijven aan. Dit is een belangrijke periode omdat hierin de basis wordt gelegd voor het leren zwemmen. 

Wij leren de kinderen allerlei vaardigheden zoals op verschillende manieren te water gaan, het onder water zijn en - oriënteren. Tevens komt het draaien in het water aan de orde. Kinderen leren zo het water kennen en zich er prettig in voelen.

Veel oefeningen worden in spelvorm aangeboden, waarbij ieder spel een eigen bedoeling heeft. Dit alles gaat op speelse wijze omdat de leeftijd van de kinderen dit vraagt en omdat dit voor jonge kinderen de beste en tevens leukste manier is om iets te leren. 

Onze groepen bestaan bij watergewenning en A uit gemiddeld 10 kinderen, waar 2-3 trainers op staan, waarvan er minimaal 1 gediplomeerd is. Vaak is de assistent ook nog gediplomeerd en staan er 2 of in sommige gevallen zelfs 3 gediplomeerde trainers op een groep. 
Bij B en C zullen de groepen mogelijk wat groter zijn, maar hier is dat ook mogelijk omdat de kinderen dan vaak iets ouder en vaardiger zijn. 

Lestijden Watergewenning:

WG 1: zaterdag 09:15-09:45 uur
WG 2: zaterdag 09:45-10:15 uur
WG 3: zaterdag 10:15-10:45 uur

  • Kom zwemmen bij De Treffers!

    Gezelligheid, intensieve trainingen en een grote variatie aan zwemdisciplines voor jong en oud.

    Lid worden   De Treffers