Waterpolo

Waterpolo

Waterpolo is een stoere teamsport voor zowel jongens als meiden. Waterpolo is een leuke combinatie van zwemmen en spelen met de bal, zeg maar een soort handbal in het water.

Hoe gaat het spel?

Het is een spel met 2 teams en een bal. In een zwembad worden 2 doelen in het water gelegd en de teams krijgen caps op hun hoofd gezet. Elk team bestaat uit 6 spelers en een keeper. De keepers hebben een rode cap op en de spelers van het ene team hebben witte en van het andere team blauwe caps op. Op de caps staan nummers. De scheidsrechter loopt langs de kant. Je mag de bal niet met twee handen tegelijk aanraken of onder water duwen. Uiteraard mag je je tegenstander niet slaan, schoppen, onderduwen of vasthouden. Met je team probeer je tijdens een wedstrijd zoveel mogelijk doelpunten te maken. Dat gaat in snel tempo. Je moet dus best wel wat conditie hebben én een doorzetter zijn. Eigenlijk is waterpolo één van de gezondste sporten die er bestaat, omdat bewegen in het water al je spieren in je lichaam traint. Waterpolo is een sport waarbij veel gezwommen wordt. Maar naast conditie is techniek, spelinzicht en teamspirit heel belangrijk. Zwemmen, bewegen en nadenken, daar gaat het om. Waterpolo is echt een spectaculaire sport. 

Gemeen?

Nee natuurlijk niet. En dat schoppen, knijpen en slaan dan? Een leuk fabeltje, maar echt allemaal onzin! 
Wist je trouwens dat er bij waterpolo veel minder blessures zijn dan bij voetbal of volleybal!!

Voor wie?

Waterpolo is voor meisjes en jongens vanaf 6 jaar met een A en B zwemdiploma. Wedstrijden worden gespeeld vanaf 6 jaar t/m 9 jaar in kleinere teams op het halve speelveld. Dit heet dan MINIPOLO. Vanaf ongeveer 10 jaar kan je als pupil in een 'gewoon' waterpoloteam spelen.

Tot 14 jaar spelen jongens en meisjes samen in een team; daarna worden de teams gescheiden in jongens/heren of meisjes/dames. De teams doen mee aan de competitie. In de weekenden zijn er vaak wedstrijden. De wedstrijden gaan altijd door en worden nooit afgelast vanwege het weer.

Momenteel sporten er bij De Treffers zo'n 135 waterpolospelers en -speelsters. De sporters en trainers/coaches zijn gemotiveerd en beleven veel plezier aan de sport.

Bij De Treffers kun je op alle niveaus deelnemen. Zo speelt ons eerste herenteam in de landelijke afdeling en is hard op weg naar de 2e klasse Bond. Met een toptrainer werken we er hard aan om dit doel te bereiken. Hetzelfde geldt overigens voor de jeugd en de dames.

Masters

Mocht u niet perse met waterpolowedstrijden mee willen dan doen, dan heeft De Treffers ook Master waterpolo. Je moet boven de 21 zijn om hieraan mee te kunnen doen.

Overtuigd?

Zo ja, meld je dan aan en doe lekker mee. Maar ook als je het nog niet zo zeker weet, kom je gewoon een paar keer meetrainen om te kijken of je het leuk vindt en of je lid wilt worden. Onze club kent ook leuke evenementen zoals een kampweekend, clubkampioenschappen, eindejaarsfeest en veel meer andere leuke activiteiten. Het is dus een echte club. Heb je vragen of wil je je aanmelden voor de proeftrainingen, dan kun je via het contactformurlier een mail sturen.

Toch geen zin om te waterpoloën, maar wil je wel zwemmen? Dat kan ook natuurlijk ook. Denk dan eens aan wedstrijdzwemmen of synchroonzwemmen. In elk geval tot ziens bij De Treffers!

  • Kom zwemmen bij De Treffers!

    Gezelligheid, intensieve trainingen en een grote variatie aan zwemdisciplines voor jong en oud.

    Lid worden   De Treffers