Zwemvaardigheid

Zwemvaardigheid 

Bent u geïnteresseerd in de lessen voor zwemvaardigheid? 
Hieronder wat praktische informatie:

Kinderen van verschillende leeftijden met hun A,B en C diploma kunnen meedoen met zwemvaardigheid. Deze 3 diploma's bestaan uit een deel waterpolo, wedstrijdzwemmen, reddend zwemmen en synchroonzwemmen. De basisvaardigheden van deze disciplines zijn terug te vinden binnen het programma van de zwemvaardigheidsdiploma's waarbij de vaardigheden en afstanden per diploma worden uitgebreid. 

Kinderen starten automatisch bij zwemvaardigheid 1, dit is gelijk het moeilijkste diploma omdat er de meeste nieuwe vaardigheden aangeleerd moeten worden. 

Elke les starten we met kleding aan. De kledingeisen voor zwemvaardigheid zijn als volgt:

Lange broek met knoop en rits die niet naadloos aansluit aan het lichaam, shirt met lange mouwen, schoenen die niet blijven drijven en een plastic tas waarvan ze een drijfmiddel kunnen maken, dus een tas die lek is, daar heeft uw kind niets aan.  

Hoelang het duurt voor uw kind het zwemvaardigheidsdiploma haalt, is afhankelijk van het niveau waarmee uw kind start bij zwemvaardigheid 1, dit kan afhankelijk zijn van de leeftijd waarop uw kind aan zwemvaardigheid 1 begint, hoelang het geleden is dat diploma C is gehaald en waar dit behaald is. 

De vaardigheden van deze diploma's zijn van belang bij de overige disciplines en worden vaak gezien als aanvulling om de techniek beter onder de knie te krijgen. Wij gaan voor goede kwaliteit en kinderen gaan dus pas op voor hun diploma als ze echt alles goed beheersen, daarnaast vinden wij het erg belangrijk dat kinderen het leuk vinden om te blijven zwemmen. Zwemvaardigheid is geen verplichting, dus het plezier in het zwemmen en de sport vinden wij net zo belangrijk. Dan komt dat diploma vanzelf. 

Uw kind mag 2 proeflessen mee komen doen om te kijken of het iets is, wanneer ze enthousiast zijn kunt u ze inschrijven en kan uw kind gelijk mee blijven zwemmen.

Lestijden Zwemvaardigheid:

ZVH 1: woensdag 16:00-17:00 uur
ZVH 2: woensdag 17:00-18:00 uur
ZVH 3: woensdag 17:00-18:00 uur

Mocht u vragen hebben dan mail gerust en proberen wij zo snel mogelijk antwoord te kunnen geven. 

Tot ziens bij zwemvaardigheid! :-)

  • Kom zwemmen bij De Treffers!

    Gezelligheid, intensieve trainingen en een grote variatie aan zwemdisciplines voor jong en oud.

    Lid worden   De Treffers