Vertrouwenscontactpersoon

Veilig sporten – de VertrouwensContactPersoon (VCP)

"Zwemmen bij de Treffers, sportiviteit en gezelligheid voor iedereen!"

We willen sporten en met elkaar om gaan volgens de gedragscode van de Zwembadbranche; https://socialeveiligheidzwembranche.nl/de-gedragscode/ .

Naast sportiviteit en gezelligheid willen we óók veiligheid voor iedereen.  Maar soms gebeurt er iets waardoor de lol er af gaat. Je kunt te maken hebben met grensoverschrijdend gedrag. Denk hierbij bijvoorbeeld aan seksuele intimidatie, pesten, matchfixing, discriminatie of het gebruik van verboden middelen.

Als je er mee te maken krijgt, is het belangrijk te weten waar je terecht kunt voor hulp, ondersteuning en advies. Om deze reden heeft onze vereniging een Vertrouwenscontactpersoon aangewezen, dat is Kim Wijlens - van der Zande.

Hoi, ik ben Kim Wijlens – van der Zande, de vertrouwenscontactpersoon van onze vereniging. Je kan contact opnemen met mij als je een melding wilt doen. Als je me mailt dan mail of bel ik je om een gesprek te plannen.

Na een korte kennismaking en uitleg over het wat is mijn rol en wat kan ik voor iemand betekenen, kun je je verhaal doen. We kijken daarna samen wat de te ondernemen stappen zijn. Het is niet altijd zo dat een officieel onderzoek ingesteld zal worden. Soms zijn er snelle oplossingen te bedenken, soms is er meer nodig.

Dat kan als je zelf iets meegemaakt hebt, maar ook als je het bij een ander hebt zien gebeuren. Twijfel je of iets grensoverschrijdend is dan kun je ook contact opnemen.

Ook als jij degene bent die beschuldigd wordt, kunnen we samen kijken wat nodig en handig is om te doen.

Informatie wordt vertrouwelijk behandeld en er gebeurt niets wat je niet wilt (tenzij er sprake is van strafbare feiten, want dan heb ik wel een meldingsplicht).

Ik ben te bereiken op het volgende mailadres: Vertrouwenscontactpersoon@detreffersrosmalen.nl

Er zijn ook mogelijkheden om buiten de vereniging een melding te maken. Dit signaal gaat rechtstreeks naar de bond. Dit kan op https://www.speakupfeedback.eu/web/vertrouwenspuntsport/nl/select_language/3b3

Twijfel je en wil je anoniem advies over wat je kan doen? Je kunt tussen 16.00 en 06.00 chatten op https://chatmetfiersport.fier.nl/

  • Kom zwemmen bij De Treffers!

    Gezelligheid, intensieve trainingen en een grote variatie aan zwemdisciplines voor jong en oud.

    Lid worden   De Treffers